Hvordan koble opp MNEA2000 nettverk

Mange kartplottere har etter hvert fått muligheten til å utveksle informasjon til og fra andre instrumenter. NMEA2000 erstatter det gamle systemet NMEA0183 som brukes for å utveksle «tallinformasjon». F.eks. Posisjon, fart, dybde, motorovervåkning, tankvolum, AIS-mål o.s.v. NMEA2000 kan ikke håndtere bildedata. F.eks. ekkoloddbilde, Radarbilde, kartbilde.

Et NMEA2000 nettverk har et oppsett med en hovedvei (Backbone) med rundkjøringer (Terminering) i hver ende. Ut fra hovedveien er det 2 eller flere småveier (Droppkabler) ut til de forskjellige instrumentene som skal kobles sammen. I tillegg trenger nettverket 12V strøm for å virke.

Du kan ha mange T-stykker og skjøter på Backbone, men droppkabler skal ikke skjøtes.

Alle produsenter bruker samme system på NMEA2000, så her kan du trikse og mikse med det du har, og får tak i. Eneste unntaket er Raymarine, som har sitt eget system de kaller STng. STng er veldig likt NMEA2000 og fungerer sammen med NMEA2000, men Raymarine har laget sine egne kabler og plugger. Det finnes overgangskabler fra Raymarine sitt system til standard systemet.

Det vi har av NMEA2000 utstyr i nettbutikken finner du ved å klikke her.