Barnas drømmesommer

Barnas drømmesommer

Hvis ungene får bestemme kommer du ikke utenom disse vannlekene i år.

Sommer og bading hører sammen, og går man lei av soling og krabbefiske er det veldig mye annet gøy man kan prøve seg på i vannet. De siste årene har utvalget av vannleker og vannsportutstyr blitt enormt, og man kan finne produkter i alle prisklasser. 


Øvelse gjør mester

Klassikeren over alle klassikere er og blir vannski, men det fordrer at man har tilgang til både båt, motor og vannskitau. Enkelte steder i landet finnes det riktignok parker med vaiertrekk, men har man en båt med kraft nok til å trekke noen opp av vannet er vannski, tube og wakeboard en favoritt for både store og små. Wakeboard er hakket vanskeligere å mestre, men byr på enda flere muligheter når man først får det til.

Sjekk ut denne artikkelen som går mer i dybden på å lykkes med wakeboard

Våtdrakt og sikkerhet- så orker du å holde på litt lenger 

I vårt klima kan en våtdrakt være god å ha, selv på sommerstid. Det beskytter mot både solens stråler, og den gjør knall og fall litt mer behagelig. Flytevest må man selvfølgelig også ha, og det finnes egne vester beregnet på vannsport.

Som feks denne fra Spinnlock eller Baltic sin spesialdesignede flytevest for SUP


 

Hva med en enhjørning?

Er man ikke helt klar for å stå på vannet kan en tube eller oppblåsbar banan gi like mye moro uten at det koster skjorta. En oppblåsbar tube med plass til en eller flere personer kan fungere som badeleke, og den kan selvfølgelig benyttes bak båten i fart – men husk å få med et skikkelig slepetau også. Fotpumpe eller håndpumper er kjekt å ha med på tur, og for den kresne finnes små 12 volts kompressorer som gjør pumpejobben for deg. Sistnevnte kan være god å ha om du faller for fristelsen og anskaffer deg en Party Enhjørning med plass til seks personer.

For egen maskin

Hvis fart ikke er din greie har SUP, stand up paddle eller paddlebrett på godt norsk, blitt en slager de senere år. En oppblåsbar SUP med stor oppdrift ser ut som et stort surfebrett, men poenget er å padle fremover stående. Dette er god trening, og en fin måte å ta seg frem innaskjærs på vindstille dager. Brettet fungerer også fint som mobil flytebrygge når ungene skal bade.

SUP har også blitt utviklet i ulike kategorier. Skal du har en leke sup for barna er det like greit å gå for en pakkeløsning, men her går det også i mer spesialiserte  rettninger som hvor du får Yoga Sup pakker og lettvekt sup'er for lengre turer

Det er også vært å nevne kajakk sete til sup-et genialt tilbehør til sup 

Skal man ha større rekkevidde og mer kontroll vil en oppblåsbar kajakk være herlig når vinden løyer mot kvelden, og man kan utforske holmer og skjær for egen maskin.

Livet under vann

En skikkelig lavterskelleke som ikke må glemmes er vannkikkerten. Opplevelsen av å se havbunnen gjennom en vannkikkert er noe unger flest vil elske, og det tar krabbefisket på badeplattformen til et nytt nivå. Ofte kommer dykkermaske og snorkel da også høyt på ønskelisten, for plutselig åpenbarer det seg en hel undervannsverden for de minste. Med et par svømmeføtter vil timene gå fort mens man leter etter skatter og sjøstjerner – særlig om man også har tilgang på en liten håv. 

En verden av lek og vannsportSup